top of page

De Voedselapotheek, GGD Brabant-Zuidoost en JOGG Eindhoven bundelen hun krachten en brengen het Gezondschap en de campagne Trommel zonder Rommel naar de lokale supermarkten.

GGDbzo logo.png
eindhoven-oranje.png
logo_voedselapotheek.png
voedingscentrum-logo-e1593081308861.png

Gezondschap in Eindhoven

Voor de 2e keer samenwerking tussen JOGG-Eindhoven, Voedselapotheek, diëtiste Samira en basisscholen

Januari 2024

In Eindhoven wordt voor de 2e keer een Gezondschap geplaatst, dit keer met het thema ‘Trommel Zonder Rommel’, een campagne van JOGG. Het Gezondschap is een schap in de supermarkt ingericht door de diëtiste met producten uit de Schijf van Vijf. Zo willen we de gezonde keuze makkelijker maken. Het Gezondschap wordt georganiseerd door JOGG-Eindhoven en de Voedselapotheek in samenwerking met lokale supermarkten en basisscholen in Oud-Gestel en Oud-Woensel.  

Tijdens de lunch op school of thuis heeft je kind nieuwe energie nodig, maar wat geef je nu eigenlijk aan je kind mee naar school? Kies je voor snoepjes of koekjes bij het brood of misschien een peperkoek of wit brood? Voor veel ouders een lastige keuze. Alle ouders willen het graag goed doen, maar dit is niet altijd makkelijk. Overal zijn er verleidingen naar makkelijke en vaak ongezonde voedingskeuzes. In de supermarkt, op straat, in restaurants en cafés, op feestjes en zelfs tijdens het shoppen wordt soms iets ongezonds aangeboden aan jou of je kind. De omgeving heeft een enorme invloed op onze keuzes en maakt het vaak lastig om een gezonde keuze te maken.


Met het Gezondschap en de campagne Trommel Zonder Rommel willen we ouders helpen om van de gezonde keuze de makkelijke keuze te maken.

Van 19 februari tot en met 17 maart 2024 komt het Gezondschap te staan in de supermarkten aan de Woenselse markt en het Franz Leharplein in Eindhoven. Het Gezondschap is te vinden bij de Lidl en Albert Heijn. Hizmet en Izmir supermarkt doen mee aan de supermarktsafari's. In het Gezondschap zijn allerlei gezonde producten te vinden gericht op een gezonde schoollunch en tussendoortjes voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Maudstaassenfotografie-9468.jpg
Maudstaassenfotografie-3361.jpg

Doe mee aan de supermarktsafari met diëtiste Samira!

Naast het Gezondschap worden door diëtiste Samira supermarktsafari’s georganiseerd. Samen met Samira bezoekt u de supermarkt bij u in de buurt en wordt er een leerzame rondleiding gegeven met veel informatie over etiketten lezen, producten vergelijken en vragen beantwoorden over gezonde voeding. Deelnemers krijgen na afloop van de supermarktsafari een gratis goodiebag met gezonde producten.

DSC_0023_edited_edited.jpg

Deze partners doen mee..

Logo.png
4c8a92c1-b2e1-4d65-b371-13ee2d92d6aa.webp
Hizmet.png
458px-Albert_Heijn_Logo.svg.png
Lidl-Logo.svg.png
bottom of page