top of page

De Voedselapotheek en JOGG Eindhoven bundelen hun krachten en brengen het Gezondschap en de campagne Gezond Tussend'ooren naar de lokale supermarkt, het consultatiebureau en het kinderdagverblijf.

eindhoven-oranje.png
voedingscentrum-logo-e1593081308861.png
logo_voedselapotheek.png

We eten allemaal naast onze hoofdmaaltijden één of meerdere tussendoortjes per dag. De ene keer is het een stuk fruit, de volgende keer kan dit een koekje of handje met nootjes zijn. Maar wat geef je nu eigenlijk aan je kleintje van 2 tot 4 jaar oud? Kies je voor die aantrekkelijke zak met koekjes van zijn favoriete stripfiguur of wordt het toch een appel? Voor veel ouders een lastige keuze. Iedereen wil het graag goed doen, maar dit is niet altijd makkelijk en dan worden we ook nog eens verleidt tot het aankopen van minder gezondere producten.

 

Met de campagne Gezond Tussend’ooren en het Gezondschap willen we ouders helpen om bewust en actief een andere keuze te maken, en dan bij voorkeur de gezonde keuze.

De campagne Gezond Tussend’ooren heeft een boekje ontwikkeld waar gezonde tussendoortjes voor je kleintje in staan. Een gezond tussendoortje voor je kleine bevat idealiter per portie:

 

  • Max. 75 kilocalorieën

  • Max. 1,7 gram verzadigd vet

  • Max. 0,5 gram zout

campagne-noord-veluwe-v2_edited.jpg

In het Gezondschap staan allerlei lekkere en gezonde tussendoortjes voor jou en je kleine!

In Eindhoven wordt Gezondschap en de campagne Gezond Tussend'ooren georganiseerd door JOGG Eindhoven en de Voedselapotheek in samenwerking met de lokale supermarkt, het consultatiebureau en het kinderdagverblijf. De lokale JOGG-regisseur werkt samen met een netwerk van geïnteresseerde professionals in gemeente Eindhoven. Dit schap met gezonde tussendoortjes brengt ouders, maar ook anderen, bij hun boodschappen op ideeën. De campagne Gezond Tussend'ooren én de workshop zullen op een interactieve manier het gesprek aangaan met ouders over het kiezen van gezonde tussendoortjes.

In een JOGG gemeente, werkt de JOGG-regisseur met vele andere lokale partners samen om de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken! We gaan voor een samenleving waarin de gezonde keuze de makkelijke keuze is! Lees hier meer over de rol van de JOGG-regisseur in de gemeente Eindhoven.

IMG_5619.jpeg
IMG_5605.jpeg

Doe mee aan de workshop 'Gezonde tussendoortjes' in Eindhoven

Er wordt in Eindhoven een workshop georganiseerd waarin je als ouder gezonde tussendoortjes kunt proeven en kunt bereiden. Ook wordt er tijdens de workshop meer uitleg gegeven over waarom de tussendoortjes gezond zijn. Zodra de datum bekend is laten wij dit weten.

Deze partners doen mee..

1200px-Albert_Heijn_Logo.svg.png
korein.jpeg
ORG0046_GGD Brabant Zuidoost_logo.png
edda8b3d-aeec-4392-8ff8-e68b223dcb8b.jpg
bottom of page